Два грозда на еден конец и правењето вино

Собраното грозје кое со кошници го пренесувавме за време на гроздоберот, го остававме ден-два во собите врз рогозина за малку да свене. Отога врзувавме по два грозда на еден конец …

Два грозда на еден конец и правењето вино Прочитај повеќе