Во Ерменија вино се произведува повеќе од 6100 години

Комплетна опрема за произведување на вино стара повеќе од 6100 години, најстара од ваков вид, пронајдена е во пештера во Ерменија. „Ова е првпат да имаме целосна археолошка слика за …

Во Ерменија вино се произведува повеќе од 6100 години Прочитај повеќе