Бугарија очекува да извезе 62 милиони литри вино

Бугарија очекува да извезе речиси 62 милиони литри вино со добри квалитетни индикатори првенствено за Полска, Романија и Русија. Ова го соопшти министерот за земјоделство и храна проф. Христо Бозуков. …

Бугарија очекува да извезе 62 милиони литри вино Прочитај повеќе