Го пробавте ли златното македонско вино?

Знаете ли дека виното „Златна Темјаника“ на винарницата „Камник“ содржи 24 каратно злато? Всушност, станува збор за премиум суво бело вино добиено од одбрани гроздови од сортата „темјаника“, со карактеристики …

Го пробавте ли златното македонско вино? Прочитај повеќе