Високите температури предизвикаа штети кај лозовите насади

Штети во лозјата поради горештините се регистрирани во Тиквешко како најголем лозарски регион во Македонија, информираше денеска Благоја Мишковски, долгогодишен професор по стручни предмети во земјоделско шумарското училиште „Ѓорче Петров” …

Високите температури предизвикаа штети кај лозовите насади Прочитај повеќе