Лозарите бараат повисоки цени за винските сорти грозје

Бербата на трпезното грозје е во полн ек. Лозарите засега задоволни од продажната цена која се движи од 50 до 60 денари за килограм, а се надеваат дека и оваа …

Лозарите бараат повисоки цени за винските сорти грозје Прочитај повеќе