Модното студио Црнокрак го стартува Изборот на Мис на Македонија од Кавадарци

Елемент Кафе со своите партнери и пријатели Винарска визба Милеви „Гоце Делчев – Тиквеш“, центарот за странски јазици „Максима Еду“ и медиумскиот покровител, www.vinotika.mk Ве покануваат на најжешката летна забава …

Модното студио Црнокрак го стартува Изборот на Мис на Македонија од Кавадарци Прочитај повеќе

Почнаа преговорите помеѓу лозарите и винариите

Почна договорањето за претстојниот откуп на винското грозје. Винариите ја нудат ланската цена, а лозарите бараат зголемување од 3 денари за килограм. Според проценките, годинава родот е со подобар квалитет, …

Почнаа преговорите помеѓу лозарите и винариите Прочитај повеќе