Во Тиквешијата започна бербата на винските сорти грозје

Со откинувањето на првите гроздови од сортата „Бургундец“, винарската визба „Гоце Делчев – Тиквеш“ која е најголемиот производител на грозје во Македонија, и официјално ја стартуваше бербата на винското грозје …

Во Тиквешијата започна бербата на винските сорти грозје Прочитај повеќе