Франција ќе произведе помалку вино од очекуваното, но со висок квалитет

Се очекува дека производството на вино во Франција ќе падне оваа година за 18 проценти поради ледениот бран кој оваа пролет ја погоди областа со лозови насади. Мразот, потоа пролетната …

Франција ќе произведе помалку вино од очекуваното, но со висок квалитет Прочитај повеќе