Лозарите задоволни од скратувањето на рокот за исплата на грозјето

Лозарите се задоволни од скратувањето на рокот за исплата на грозјето од 6 на 3 месеци, рече попладнево во Кавадарци Љупчо Аризанов, претседател на регионалниот Сојуз на лозари, “Агротиквешија”. „Оваа …

Лозарите задоволни од скратувањето на рокот за исплата на грозјето Прочитај повеќе

Сте слушнале ли за европското винско витештво – IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI

Европското винско витештвото е традиција на витешкиот ред на Св. Ѓорѓи кое своите корени ги има уште во средниот век, поточно 1273та година, односно 1308та и 1468та година, чија традиција …

Сте слушнале ли за европското винско витештво – IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI Прочитај повеќе