Највисокото лозје на светот

На северот на Аргентина на падините на Андите се наоѓа нависокото лозје на светот. На преку 3000 метри се простира лозјето на еден швајцарски бизнисмен кој имал храброст да влезе …

Највисокото лозје на светот Прочитај повеќе

Португалија, земја на исклучително добри вина

Можеби Португалија се дефинира како колевка на „емотивната музика“, но од неа доаѓа уште нешто во кое може да се ужива, а тоа е доброто вино. Оваа земја е вистински …

Португалија, земја на исклучително добри вина Прочитај повеќе