Копола е најдобриот винар меѓу славните, Бандерас најлошиот

Шеснаесет ѕвезди од шоу-бизнисот, истовремено и производители на вино, се натпреваруваа на слепата дегустација за најдобро „ѕвездено“ вино. За нивно оценувањето беше задолжен Мајкл Мадригале, кој од неколку списанија беше …

Копола е најдобриот винар меѓу славните, Бандерас најлошиот Прочитај повеќе

Природно е поубаво: Органски вина и светски дружби во Милано

Во Палатата на Мразот во Милано, на површина од 1800 метри квадратни на која најголемите лизгачи на мраз ги оставаат своите траги уште од 1923 година, цели три дена, од …

Природно е поубаво: Органски вина и светски дружби во Милано Прочитај повеќе

Винска топ листа за месец март

Најдобрите вина се служат со добра храна, а само најпознатите и најскапи ресторани во светот можат да се пофалат со сопствени вински подруми во кој се чуваат најубавите колекции од …

Винска топ листа за месец март Прочитај повеќе

Пет медали за вината на „Тиквеш“ на Мундус Вини во Германија

Вината на „Тиквеш“ повторно ги собираат признанијата од најголемите и најпрестижните натпревари за вино. На еден од најпрестижните светски натпревари за вино, големиот интернационален вински натпревар Мундус Вини, кој по …

Пет медали за вината на „Тиквеш“ на Мундус Вини во Германија Прочитај повеќе