Винските региони Бургундија и Шампања под заштита на УНЕСКО

Лозарството, винарниците и винските визби на Шампања, како и Climats вината од Бургундија се најдоа во листата на УНЕСКО како светско човечко наследство…   Во одлуката на специјалното тело на …

Винските региони Бургундија и Шампања под заштита на УНЕСКО Прочитај повеќе