Фонтаната од која тече вино

„Bodegas Irache“ е винарија која се наоѓа во мало гратче, лоцирано на само два километри од средновековниот град Естела. Винаријата е основана во 1891 година, но нејзините лозја датираат од …

Фонтаната од која тече вино Прочитај повеќе

Македонците во топ 10 консументи на вино

Еден Македонец просечно пие по околу 42 литри вино годишно, што не рангира како седма земја во светски размери, се вели во податоците на Институтот за вино од Калифорнија. Според …

Македонците во топ 10 консументи на вино Прочитај повеќе