Ќе се заштитува автохтоната станушина

Автохтоната македонска сорта на грозје „станушина“ која најчесто може да се најде по лозовите насади ширум тиквешијата ќе се заштитува. – Пред нас е прилично активна година. Во Тиквешкиот регион …

Ќе се заштитува автохтоната станушина Прочитај повеќе

Роберт Паркер, најголемиот вински адвокат

Роберт Паркер е неспорно најголемата фигура во светот на виното безмалку 30 години. Интересот за него и неговите оценки никогаш не спласнува Роберт Паркер или „винскиот адвокат“, на свои 67 …

Роберт Паркер, најголемиот вински адвокат Прочитај повеќе