Британија, вино култура без правила

Ексклузивно за www.vinotika.mk од Лондон, Дамата сомелиер, Анче Наневска Првите сцени од британскиот вински живот на кои присуствував во Лондон, сосема ме збунија. Овде за прв пат видов работи што …

Британија, вино култура без правила Прочитај повеќе

Како да зачувате отворено вино?

Виното има свој карактер. Со различни вина се постапува различно. Од отворањето да ладењето, сипувањето, отстојувањето и зачувувањето, треба да му се посветувате на виното. А тоа, секако ќе ви …

Како да зачувате отворено вино? Прочитај повеќе

Совршени начини како да го складирате виното во Вашиот домот

Виното е вкусно и убаво за пиење, посебно за прослави со пријателите и семејството. Ако сте љубител на доброто вино, тогаш лесно можете да станете и колекционер на сортни вина …

Совршени начини како да го складирате виното во Вашиот домот Прочитај повеќе