Откриени две нови камени корита кои се доказ за многувековната традиција на преработка на грозје во Тиквешијата

На локалитетот Девол во непосредна близина на кавадаречкото село Раец, пред медиумите беа претставени две нови камени корита од римскиот период, кои се доказ за многувековната традиција за преработка на …

Откриени две нови камени корита кои се доказ за многувековната традиција на преработка на грозје во Тиквешијата Прочитај повеќе