Македонија, земја на манастирските вина

Македонија е полна со прекрасни природни резервати. Македонија е, исто така, еко-банка на сорти, обичаи, вински генетски записи, а под планината Козјак се наоѓа вистинска оаза на органски вина кои …

Македонија, земја на манастирските вина Прочитај повеќе

Српската патријаршија влегува во бизнисот со вино

Српската патријаршија влегува во бизнисот со вино и на пазарот почна да продава свое вино, под брендот „Литургиско вино“. „Литургиското вино“ е произведено во Патријаршиската подрумска винарија во Сремски Карловац, …

Српската патријаршија влегува во бизнисот со вино Прочитај повеќе