Универзитетот „Гоце Делчев“ купува 1000 шишиња вино

Штипскиот Универзитет “Гоце Делчев” купува “ректорско вино”. Универзитетот објави јавен оглас во кој бара да набави 1.000 шишиња, а проценетата вредност е околу 5.000 евра. Според тендерската документација, Универзитетот бара …

Универзитетот „Гоце Делчев“ купува 1000 шишиња вино Прочитај повеќе

Девет македонски винарски визби дел од на интернационалниот саем за вино „Провајн“

Девет македонски винарски визби своите вина ги претставуваат на интернационалниот саем за вино „Провајн“, што се одржува во германскиот град Дизелдорф. На македонскиот штанд се организираа и семинари и дегустации …

Девет македонски винарски визби дел од на интернационалниот саем за вино „Провајн“ Прочитај повеќе