Фондацијата „Тиквешки вински пат“ потпиша договор за соработка со Италијанско Македонската Стопанска комора

Фондацијата „Тиквешки вински пат“ денеска во Кавадарци потпиша договор за соработка со Италијанско Македонската Стопанска комора со седиште во Рим. Двете страни претставувани од директорката Виолета Јанкова од Кавадарци и …

Фондацијата „Тиквешки вински пат“ потпиша договор за соработка со Италијанско Македонската Стопанска комора Прочитај повеќе

Француското гратче Сет поплавено од црвено вино

Улиците на едно гратче на југот од Франција беа поплавени од црвено вино, во вторник вечер.   Гратчето Сет, во близина на Монпеље, во вторник беше поплавено, кога од пет …

Француското гратче Сет поплавено од црвено вино Прочитај повеќе