Виното дел од поезијата на големиот Шарл Бодлер

ечиси и да нема поет кој во своите дела не му посветил барем еден рефрен на виното. Во листата на поети кои често својата инспирација ја барале во виното и …

Виното дел од поезијата на големиот Шарл Бодлер Прочитај повеќе

На две тркала и вино покрај убавиот, син Дунав

Замислете го ова како физичка активност во која потпивнувањето вино е задолжително. Преку патеки низ лозјата, овоштарниците и селата кои изгледаат како да се излезени од бајка со поглед на …

На две тркала и вино покрај убавиот, син Дунав Прочитај повеќе