Зошто вината мирисаат различно?

За да се опише миризливоста на виното се употребуваат различни термини. Најосновниот термин е арома и се однесува на пријатен мирис кај виното за разлика од непријатен мирис кој најчесто …

Зошто вината мирисаат различно? Прочитај повеќе

Заврши третата винска регата

На Тиквешкото Езеро во неделата се одржа третата по ред винска регата. Неколку десетици посетители од земјава и странство беа дел од пловењето со чамци по Езерото. Притоа се дегустираше квалитетно …

Заврши третата винска регата Прочитај повеќе