Надгробна плоча со мотиви на грозје од античко време најдена во Кавадаречко

Уште еден доказ за вековното производство на грозје во Тиквешијата, претставува новооткриената надгробна плоча во Кавадаречко. На околу два и пол километри од селото Раец, општина Кавадарци, при работа на …

Надгробна плоча со мотиви на грозје од античко време најдена во Кавадаречко Прочитај повеќе