„Смедеревката“ е повеќе од шприцер

Сортата смедеревка е стара и смедеревското лозје е едно од најстарите на Балканот. Се смета за автономна сорта иако, судејќи по се, ја има многу повеќе кај нас во Македонија. …

„Смедеревката“ е повеќе од шприцер Прочитај повеќе