Берба на -7 степени за совршено ледено вино

За леденото вино знаеле уште старите Римјани. Поетот Marcus Valerius Martialis во своите дела споменувал винари кои на крајот на ноември берат замрзнато грозје, а античкиот писател Плиние во првиот …

Берба на -7 степени за совршено ледено вино Прочитај повеќе