Временските услови го намалија светското производство на вино за 10%

Мразот и сушата, особено во трите главни земји производители на вино Италија, Шпанија и Франција, се причина за намалување на производството за 10 отсто оваа година, покажуваат податоците на Меѓународната …

Временските услови го намалија светското производство на вино за 10% Прочитај повеќе