Култот кон богот на виното, Дионис

Дионис, богот на гроздоберот, производството на виното, веселбата и радосниот занес, со многу нешта го привлекувал вниманието врз себе, создавајќи своевиден култ кој сеуште се почитува. Митот за неговото раѓање …

Култот кон богот на виното, Дионис Прочитај повеќе