Кои се благодетите од пиењето на црвено вино?

Кардиолозите сметаат дека умереното консумирање црвено вино го намалува холестеролот и го нормализира крвниот притисок. Кај него особено се истакнува салицилната киселина која ги разградува маснотиите и ги раствора честичките …

Кои се благодетите од пиењето на црвено вино? Прочитај повеќе