Винскиот отпад има енергетски потенцијал за добивање електрична енергија

Во Вардарскиот плански регион од 54 винарници лани на депониите неповратно завршиле 43.160 тони отпад. Овој, како и отпадот од свињарските фарми, земјоделството и друг биоразградлив отпад што секојдневно бескорисно …

Винскиот отпад има енергетски потенцијал за добивање електрична енергија Прочитај повеќе