САД воведе дополнителни царини за француското вино

САД денеска воведоа дополнителни царини во вредност од 7,5 милијарди американски долари за низа производи, што претставува нова трговска офанзива на претседателот Доналд Трамп и покрај европските закани дека ќе …

САД воведе дополнителни царини за француското вино Прочитај повеќе