Македонија го слави светскиот ден на вранецот

Во моментов во земјава има над 28 илјади хектари под лозови насади од винско грозје, од кои околу 11 илјади хектари се под сортата вранец. Овој податок ја прави нашата …

Македонија го слави светскиот ден на вранецот Прочитај повеќе