Виното го подобрува работењето на мозокот

Угледен професор од Јејл тврди дека бавното и умерено пиење вино активира значаен дел од сивата маса во мозокот. Честопати слушаме дека вежбањето на сивата мозочна материја е еднакво важно …

Виното го подобрува работењето на мозокот Прочитај повеќе