И годинава на Свети Мартин ќе се крштева виното

Во северна Хрватска и Словенија има неколку невообичаени вински обичаи, меѓу кои е и така нареченото крштевање на виното. Оваа традиција се оддржува на секој 11 ноември, на денот на …

И годинава на Свети Мартин ќе се крштева виното Прочитај повеќе