Виното – Дар од бога или од ѓаволот

Во стариот македонски календар, месецот септември го носи името гроздобер. Време на грозје брање, на вински средби и гозби. Нема нешто што не е напишано или останало непознато за виновата …

Виното – Дар од бога или од ѓаволот Прочитај повеќе